Actys is overgenomen door MVGM. Bent u huurder, kijk op www.mvgm.nl/actys voor meer informatie. Bent u woningzoeker, kijk op www.ikwilhuren.nu voor woningaanbod.

Huren in vijf stappen

Actys Wonen verhuurt en beheert ruim 20.000 vrije sector huurwoningen. Het zoeken naar een woning op onze website is gratis. Wilt u echter reageren op woningen dan dient u zich te registreren met een Mijn Actys account. Het 'Mijn Actys' account sluit u gratis af.   

Let op: voor het huren van een woning bij Actys Wonen geldt een inkomenseis van circa 4 á 4,5 maal de (bruto) huurprijs per maand, uitgaande van een inkomen uit vast dienstverband. Klik hier voor de overige inschrijfvoorwaarden.

Na het afronden van de 'Mijn Actys' registratie kunt u direct op zoek naar een nieuwe woning die past bij uw woonwensen. Actys Wonen helpt kandidaten met het 'Mijn Actys' account ook actief mee in hun zoektocht naar het vinden van een geschikte huurwoning. Hiervoor maken wij gebruiken van onze database. Zorg er dus voor dat u uw zoekprofiel zo goed mogelijk is ingevuld. Ga hiervoor naar Mijn Actys, uw persoonlijke profielpagina.

Met uw 'Mijn Actys' account kunt u direct uw belangstelling kenbaar maken voor een huurwoning door op de knop ‘Direct Reageren’ te klikken. Het betreffende verhuurkantoor zal zo snel mogelijk uw reactie in behandeling nemen.

Bij Actys Wonen geldt dat de reacties één voor één worden afgehandeld, op basis van binnenkomen. Allereerst wordt bekeken of u aan de criteria voldoet die aan het huren van de woning zijn verbonden. Dit kan voor iedere woning anders zijn, afhankelijk van de eisen van de eigenaar.

Tijdens de bezichtiging krijgt u alle kans om de woning te bekijken en eventuele vragen te stellen aan onze verhuurmedewerkers. Zij proberen u zo goed mogelijk te woord te staan.

Naar aanleiding van de bezichtiging kunt u aangeven of u interesse heeft in de huurwoning. In overleg wordt afgesproken hoeveel tijd u heeft om uw interesse kenbaar te maken. In die periode zal de huurwoning niet aan een andere kandidaat worden aangeboden.

 

 

Als u besluit de huurwoning te accepteren vragen wij u de volgende documenten aan te leveren:

U werkt in loondienst

 •  Kopie paspoort/ ID
 •  Afschrift uit de Basisregistratie Personen (BRP mag niet ouder zijn dan 3 maanden)
 •  Werkgeversverklaring (origineel)
 •  3 recente loonstroken
 •  3 recente bankafschriften waaruit storting salaris blijkt
 •  IB60 formulier (op te vragen bij de belastingdienst)
 •  Verhuurdersverklaring of hypotheekverklaring (origineel

U bent zelfstandig ondernemer

 •  Kopie paspoort/ ID
 •  Afschrift uit de Basisregistratie Personen (BRP mag niet ouder zijn dan 3 maanden)
 •  Uittreksel Kamer van Koophandel
 •  Accountantsverklaring (origineel)
 •  Drie meest recente jaarrekeningen & prognose huidige jaar (opgemaakt door een accountant)
 •  IB60 formulier (op te vragen bij de belastingdienst)
 •  3 huurtermijnen bankgarantie bij eigen bank
 •  Verhuurdersverklaring of hypotheekverklaring (origineel)

U mag uw foto onherkenbaar en nationaliteit en burgerservicenummer onleesbaar te maken. Actys Wonen heeft uw foto, burgerservicenummer en nationaliteit namelijk niet nodig voor de beoordeling van uw documenten. Andere gegevens mag u niet afschermen. Indien u de gegevens niet afschermt geeft u uitdrukkelijk toestemming om deze als zodanig op te slaan.

Wij maken u er op attent dat wij tevens een antecedentenonderzoek uitvoeren via Experian, ter beoordeling van een eventueel financieel risico. Hierbij wordt er gekeken naar uw kredietwaardigheid, zoals betalingservaringen in het verleden.

Indien u aan alle criteria voldoet, én de credit-check positief, is zal Actys Wonen een huurcontract opstellen om de verhuur formeel te bekrachtigen. In het huurcontract zijn o.a. zaken als minimale huurperiode, specificatie van de huurprijs en eventuele servicekosten opgenomen. Tijdens de tekenafspraak wordt het huurcontract met u doorgenomen en na ondertekening wordt de verhuring definitief verwerkt in onze administratie.

Nadat het huurcontract is ondertekend  ontvangt u de sleutels van uw nieuwe huurwoning, gefeliciteerd!

Bij een nieuwe woning komen heel wat zaken kijken, zaken die u vooraf goed moet regelen. Wij denken hierin graag met u mee. Op de pagina snel regelen vindt u diverse tips en aanbiedingen van zaken die wonen compleet maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een voordelig energiecontract of een supersnelle tv en internetverbinding?

Daarnaast verzorgt Actys Wonen voor een groot deel van haar huurwoningen ook het beheer. Dit houdt in dat u voor technisch onderhoud van uw huurwoning ook bij Actys Wonen moet zijn. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Ik ben huurder.